Voor wie?

Ik speel voor diegene (kind, jongere of volwassene) die langdurig of terminaal ziek is, maar ook voor wie om een andere reden beperkt is in zijn of haar bewegingsvrijheid door een psychische of fysieke aandoening.

Door wie?

Mariette Freijzer

Op elfjarige leeftijd kreeg ik mijn eerste cellolessen, waarna ik al snel wist dat ik naar het conservatorium wilde gaan.In 2000 studeerde ik af bij Melissa Phelps aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Naast het spelen van solo- en kamermuziekrecitals en het volgen van masterclasses in binnen en buitenland was ik twee jaar verbonden aan het Cello Octet Amsterdam, waarmee we concerten gaven over de hele wereld. Ik remplaceer bij verschillende orkesten in Nederland, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Amsterdam Sinfonietta, het Gelders Orkest, Combattimento Consort Amsterdam en het Nederlands Symfonie Orkest.

Van 2009 tot 2010 woonde ik een jaar in Zwitserland, waar ik de masteropleiding barokcello volgde bij Bruno Cocset aan het conservatorium te Genève. Naast mijn liefde voor muziek heb ik altijd veel affiniteit gehad met de zorg. Zo werkte ik op kinderdagverblijven, in de thuiszorg en de gehandicaptenzorg. Ook gaf ik tijdens mijn studie zowel alleen als samen met collegae musici concerten in instellingen voor gehandicapten, in ziekenhuizen en zorgcentra.